FAQ: Worms Armageddon

Image and video hosting by TinyPic

Bu post'ta SourGaming'te Worms Armageddon (kısaca W:A) oynamak için gerekli olan her şeyden adım adım bahsedeceğim, dikkatle takip ediniz:

1. Öncelikle oyunun kendisine ihtiyaç duyuyoruz, önceden sahip olduğunuz CD de olabilir ya da buradan indirebilirsiniz.

2. Oyunu başarılı bir şekilde kurduktan sonra öncelikle şu patch'i [Patch .exe | 6.97 MB] daha sonra da bu update'i [v3.6.29.0 Update .exe | 1.5 MB] indirip oyunun kurulu olduğu dizine kurmak gerekiyor.

3.Oyunun ISO'sunu kullanarak kurulumu gerçekleştiriyorsanız çalıştırdığında CD istediğini farkedeceksiniz. Evet, oyunu hem internet üzerinden hem de CD'siz oynamanın herhangi bir yolu yok; no-cd crack'leri oyunun internet üzerinden oynanamamasına sebebiyet veriyor. (Mantıklı açıklamasını gerçekten bilmiyorum ama bu böyle) O yüzden oyunun ISO'sunu da Daemon Tools yahut MagicDisc (MagicISO eklentisi) gibi bir program kullanarak mount ettikten sonra oyunu çalıştırıyoruz. (Orijinal CD'ye sahip olanlar da kendi ISO'larını yaratabilir yahut hiç uğraşmadan direkt CD'yi takıp oynayabilir) Bunların hepsini gerçekleştirdikten sonra geriye pek bir şey kalmıyor. Direkt IP üzerinden yahut Hamachi üzerinden oynayabiliyoruz, çok gerekirse WormNet üzerinden de oynanabilir.

4. ÖNEMLİ: Internet'te W:A'in "New Edition" adıyla bulunabilen bir versiyonu var, bunu indirmeyin çünkü orijinal ISO değil, o ISO'yu yaratan adam kafasına göre eski bir patch'i uygulamış öyle paketleyip setup'a kendi nick'ini de ekleyip lüzumsuz bir ara versiyon yaratmış -- CD'siz ve offline olarak gayet sorunsuz çalışıyor, evet ama o kopya ile online oynamanın hiçbir yolu yok. Şayet birinci aşamada verilen link dışında bir kaynaktan oyunu edinecekseniz tam ve orijinal ISO yahut orijinal CD olmasına dikkat edin, oyun bu koşullarda sorunsuz çalışacaktır.

5. Oyun türleriyle ilgili sayısız detay var; oyun kurulurken bir yandan Blame The Pixel adlı siteye göz gezdirin; burası W:A'yla ilgili map, scheme, vesairenin bulunabileceği yegane kaynak. Klasik oyun dışında Shopper, wXw, Proper gibi oyun türlerini de oynuyor olacağız, bunların neler olduğunu bir sonraki kılavuzda detaylı olarak işleyeceğim bir ara. Bu süre zarfında bunların neler olduğunu IRC'de sorup ya da Sözlük'ten bir yerden bakıp öğrenmek mümkün. (bkz: shoppa)

6. Neden Worms World Party değil de Worms Armageddon oynuyoruz, WWP daha yeni, bu daha eski?

Sebebini söyleyeyim. WWP, multiplatform bir oyun olarak tasarlandığı için PC versiyonu son derece tutarsız çalışıyor, oyun host edebilmek bilmemne yapabilmek için çok fazla uğraştırıyor. Ayrıca W:A gibi renkli map'leri de desteklemiyor. W:A'de WWP'de yapılabileceklerin hepsi ve daha fazlası zaten var, ayrıca arayüzü WWP'ye kıyasla çok daha hızlı. WWP'de oyunu minimize etmenin herhangi bir yolu yokken (ki bana inanın, neredeyse 5 yıldır WWP'yi aralıklarla oynamış birisiyim) W:A'de bu özellik kendiliğinden var. Yani özetle W:A çok daha zahmetsiz, güzel bir Worms versiyonu.

Evet, sanırım bu kadar. Kurun hemen bunu, oynayalım.

6 yorum:

  1. nickini degistirmek icin tikla12 Ocak 2009 17:21

    Selamlar. Vay Worms Armageddon oynayan bile var (mı?)
    E nasıl iletişiyoruz? Nerde nasıl toplanıyoruz?

    YanıtlaSil
  2. irc.freenode.net
    #sourgaming

    YanıtlaSil
  3. NDiT nickini degistirmek icin tikla17 Ocak 2009 11:15

    WA için bi toplanalım bakalım (bkz:biz kaç kişiyiz)
    benim gibi irc özürlülüer çin direk linki tekrarlayalım:
    http://embed.mibbit.com/?server=irc.freenode.net&channel=%23sourgaming&settings=90772f4b0ed9e9fc1e4ae12bc47e6c66

    YanıtlaSil
  4. hocam şimdi 1.ci aşamada verdiğiniz w:a torrent linkini indirip kurduktan sonra patchleride yaptıktan sonra oynayabilcekmiyiz?

    YanıtlaSil
  5. WA'ı windows 7 de çalıştırabilen var mı ? Yoksa yine tatsız reloaded e devam..

    YanıtlaSil