3D Gözlük Denediniz mi?


Cnbc-e dergi bu ay yellow/blue hazırlanmış stereoskopik görüntülere bakabilmenize olanak tanıyan gözlüğü yanında hediye ediyor. Ama bizi ilgilendiren asıl kısım şu; bu gözlük ile DirectX 8 ve 9 uygulamalı pek çok oyunu da anaglyph ile oynamak mümkün (evet maalesef Quake 3 Arena olmuyor). Source ve Unreal Engine 3 ile yapılmış oyunlar ise tam destek veriyor. Bu oyunlardan asıl bizi ilgilendireni ise Left 4 Dead.


Eğer Cnbc-e derginin vermiş olduğu gözlüğe sahipseniz bu (1 - 2) Left 4 Dead ekran görüntülerine siz de bakabilirsiniz demektir. Bilgisayarınıza kaydedin, fullscreen yapın ve gözlüğünüzle bakın. Ardından tüm oyunu bu şekilde oynadığınızı hayal edin :)

Bir de Wheelman isimli Unreal Engine 3 kullanan oyun üzerinde test yaptım (ekran görüntüleri: 1 - 2). Gözlüğü edinip ekran görüntülerine bakan ve çok beğenip "peki ben nasıl böyle oynayacağım?" diyenler bu yazının yorumlarına bakabilir.

2 yorum:

  1. gözlüğü yeni elde etmiş ve chuck'ın bahsi edilen bölümünü izleyememişler için gözlüğü test edebilecekleri iki de diziden görüntü veriyorum:

    1) rkt0kk.jpg2) 2hoeotj.jpgoyunlara gelirsek;

    bu dosyayı bilgisayarınıza indirip kurun. kurulumun ardından açılan kontrol panelden "directx" sayfasındaki ayarları şu şekilde yapıp kaydedin. evet hepsi bu; tek yapmanız gereken "enable stereo" demek, stereo output'ı "anaglyph" seçmek ve rengi de "yellow/blue" yapmak.

    artık left 4 dead'i açıp gözlüğünüzle bakabilirsiniz :)

    YanıtlaSil
  2. ioquake3'un destegi var bu is icin.

    YanıtlaSil