SourGaming: Nedir?


Merhaba sevgili dinleyenler, bir anda kalkmaya çalışıp gözünün arka bölümünde gezen elektrik dalgaları bir anda gözünün önüne sıçramış ve böylece sakince ayaklanmaya başlamış, aklını başına toplamış blogumuza hoş geldiniz. Elbette bu durum ilerleyen günlerde değişecektir ve SourGaming: the Magnificent Blog dimdik ayakta durup aralara girecek, hep beraber gelecektir.

Bu yazıyı ise tüm bu güzel gelecekler boyunca SourGaming ne olduğunu unutmasın diye yazıyorum.

*

SourGaming, de facto varlığına uzun süre önce başlamış ama artan ilgi ve oyuncu sayısı sonucu ayrı bir ortam edinmek gerekliliği ortaya çıktığı zaman resmi adını edinmiş ek$isözlük menşeili bir ekşi oyun topluluğudur sevgili gençler.

Topluluğumuzun temel taşı Quake 3: Arena ve onun modu Threewave'dir. Çoğu zaman adam bulunduğunda Threewave oynanır, zaman zaman da standart Quake 3'e sarılır. Amma velakin bu işler artık değişmek üzere. Öncelikle artık standart Quake 3 serverımız yerine bir AIB's Mod serverı geldi, ayrıca bir CPMA serverımız da var. Bunun yanında oynanmaya başlanan diğer oyunlar (WarCraft III, StarCraft) ile birlikte çok fazla 3W (a.k.a. Threewave) mahkumu değiliz. Ayrıca yeni eklenecek muhtemel oyunlarımız, kendi oyunlarımız dahi var. Ama o sonra.

Tüm bu oyunlarla ilgili blogumuzda dönen dolapları oyun isimlerine tıklayarak öğrenebilirsiniz.

İşin güzel yanı, SourGaming sadece oynamaktan ibaret bir topluluk değil. Şahane (=eğlenceli) muhabbetlerin döndüğü, insanların şahane (=non-abazan) olduğu, şahane (=kaliteli) işlerin çıkarıldığı şahane (=şahane) bir ortam mevcut. Şahane işler derken, örneğin biraz önce bahsettiğimiz AIB's Mod şahane (=roketçi) SourGaming'ci aib'in bir eseridir, halen daha test aşamasındadır ve adım adım şahane (=manyak) bir mod olma yolunda ilerlemektedir. Bunun yanında map yapımıyla uğraşan bir takım şahane (=çatlak) insanlar da vardır, ki bunlardan cruelstroke şahane (=can) bir insandır (şu an itibariyle kendisinin logomuzun da dizaynörü olduğunu öğrendim, kan lekesi filan var orda bi de). Diğer bir şahane de (=mario) vesc'tir, ki kendisi de şu blogun başsorumlusudur.

Ha skos var bir de, o muhteşem (=şahane) bir insan.

Not olarak da düşelim, tamamlandığı zaman editleriz: Bu blog dahilinde devamlı oyuncuların her birine birer post ayırmayı planlıyoruz, ki çeşitli yerlerde adı geçtiği vakit nedir ne değildir diye link verebileceğimiz ve onların da kendi reklamını yapabileceği birer sayfaları olsun. Ayrıca sağdaki oyuncu listesi de o sayfalara linklenecek evet.

Kendi sitenizde SourGaming'e link vermek isterseniz aşağıdaki banner'ları kullanabilirsiniz.



6 yorum:

  1. q3 serverlarin doluluk oranını gametracker a girmeden hizli ögrenme yolu mevcut mudur acep. bi umut üye oldum belki dl edilen bi programcıgı vardir diye ama heyhaaat...

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Panda, şimdi bu kanalın üst taraflarında bir chat kanalı adresi ve linki vermiş ya, heh, o kanala giriyorsun, !q3 (ya da !q3 vq3) yazıyorsun ve sunucuda kim var kim yok, hangi harita oynanıyor, frag'ler ne alemde görüyorsun hep.

    YanıtlaSil
  3. panda sen onu bırak, şu linke bak: [bu link]

    YanıtlaSil
  4. selam bağyan danışalımmı? (bu pek iyi bir giriş olmadı evet..)

    Merhaba ahali.
    Quake 3 oynayanlar var sanki o_O
    Bu konuda birkaç sorum var yardımcı olabilecek varsa sözlükten PM yollarsa sevinirim.
    (nickim: nickini degistirmek icin tikla)

    YanıtlaSil
  5. ali veli kırk dokuz elli18 Nisan 2009 07:18

    demin ekşi sözlük'ten gördüm linki. çok güzel olmuş; hem blog, hem fikir.

    birkaç kere serverlarınızda oynamış biri olarak diyalogları da gözümde canlandırabildim, daha güzel oldu.

    YanıtlaSil