Sourgaming TF2 4v4 KOTH_Sawmill Turnuvası 3 not


Detaylar da belli olduğuna göre konuyu bir toparlayalım, duyurumuzu da adam gibi yapalım dedik.

Dörder kişilik takımlarla koth_sawmill haritasında oynanacak olan turnuva, 5 Mart'ta başlayacak. Turnuva eleme usulüne göre yapılacak. Her aşama için 5 Mart'tan itibaren beşer gün ayrılacak ve takımların bu beş günlük süre içersinde herkes için uygun bir vakit ayarlayıp karşılaşmaları gerçekleştirmesi beklenecek (çok gerekirse esnetebiliriz tabii ki). Yani:

Birinci aşama 5-14 Mart,
İkinci aşama 15-19 Mart,
Final 20-22 Mart... arasında oynanacak. Bu maçlarda en az bir tane tarafsız kişinin de bulunması önemli.

Kısaca kurallar (detayları şurda):

- Maçlar esnasında bir takımda her classtan en fazla bir kişi bulunabilir (classlimit 1).
- Her türlü silah ve item kullanılabilir, bir sınırlandırma yok.
- First Blood ve rastgele critler kapalı olucak.
- Oyun içi sesli iletişim kullanılacak ve takım arkadaşları her zaman birbirini duyacak (tf_teamtalk 1).
- Maçlar üç turdan oluşacak, iki turu alan maçı da kazanacak. Renkler her tur değişecek, ilk tur için gerekirse yazı tura atılacak.
- Maçlar Sourgaming özel turnuva sunucusunda oynanacak ve sunucu şifresi gruplara maçtan önce iletilecek.

Hiçbir giriş ücreti yok, alın takımınızı gelin*. Turnuvayı kazanan takımı ise BilgeOyuncu.com tarafından bir sürpriz bekliyor :)

Bu vesileyle bir de BilgeOyuncu ekibine bu turnuvayı birden bire büyük ve keyifli bir organizasyona çevirdiği ve destek verdiği için teşekkür edelim.


*: Takımınız yoksa bile bana bir şekilde ulaşın, dördüncü arayan takımlar var. Belki bir kısmet çıkar. Ulaşmak için aşağıya yorum bırakmayı, sözlükten bana mesaj atmayı (gelaek), ya da irc.freenode.net'te #sourgaming kanalına gelmeyi deneyebilirsiniz. Hiçbiri olmadı mail: tabulasomnia et gmail.

TF2 4v4: Gelişmeler 0 not

Öncelikle bir müjde: sanırım serverımız olucak. Sanırım da değil, olucak. Rahat rahat maçlar yapabileceğimiz, kazananları sevip yenilenlere kötü bakabileceğimiz bir serverımız olucak.

Sonralıkla bir müjde daha: ödüller olucak. Henüz detaylar belli değil, ama turnuvayı kazananların bundan tek kazancı hava atmak olmayacak. Tabii hepsini ben kazanıcam, o yüzden size çok fark etmeyebilir. Oldukça şık bir turnuvaya katılıyorsunuz, önemli olan kazanmak değil katılmak deyip bununla yetinin (neyse sustum).

Turnuvayla ilgili bilgileri buradan, gelişmeleri ise topluca şuradan takip edebilirsiniz.

Yeni Kokuyor Buralar Hmms Hmms 0 not

Turnuva lafının geçmesinin ardından bir tazelik rüzgarı eser gibi yaptı, ama esmedi. Ben de gaza gelip blogu yeniledim.

Eskisinin renklerinden vazgeçmeden daha düzgün, daha okunabilir, daha kullanılabilir bir hale getirdik siteyi. Yeni bloggera geçtik mesela (sonunda), üste tablar koyduk, sidebar daha sade bir hale geldi, sonracıma, yazılar büyüdü, yazı alanı toptan büyüdü böylece daha geniş görseller (640) de kullanıcaz. Daha önce olup da şu an olmayan fasilitelerden bir kısmını zamanla tekrar canlandırırız diye düşünüyorum, ve üstüne daha önce yapamadığımız pek çok şeyi de eklememek için hiçbir neden yok. Kısacası, güzel bir yer oldu burası.

Nostalji için: tık.

Yazıları import-export yoluyla aktardığım için bugüne kadarki tüm yazıları ben yazmışım gibi gözüküyor, ama yalan tabii bunlar. Hepsi bizi yıpratmak için uydurulan oyunlar. Bu tutarsızlık için özür diliyorum, ama bu operasyonun tek kötü yanı bu olduğu için bence süper bişey oldu tamam mı. Çok güzel oldu çok da iyi?

Şimdi azıcık etrafı gezin, her şey ne kadar güzelmiş görün, sonra da turnuva için takım toplamaya başlayın çabuk. Bu takımlar kendi kendini toplamaz çocum. Arkandan ağlar sonra.

Team Fortress 2: Birinci Geleneksel 0 not

UPDATE 2: Detaylar belli oldu, lütfen şu sayfayı okuyun.

UPDATE: Server ve ödüllerle ilgili gelişmeler var, şuradan takip ediniz.

ASIL POST:
Evet, iflah olmadığım için bir turnuva daha düzenliyorum. Ama bu sefer olucak bence.



Sabit bir serverımız olmadığı için ve ilk TF2 turnuvamız olduğu için basit bir şeylerle başlayalım dedim. Bu yüzden dörtlü takımlar olacak ve bir koth (king of the hill) haritasında oynanacak. Karşınızda:

Sourgaming TF2 KOTH_Sawmill Turnuvası

Koth_Sawmill resmi bir harita, bu yüzden ekstra bir şey indirmenize gerek yok. Haritayı öğrenmek için de kendiniz açıp gezebilir ya da public bir server bulabilirsiniz, sawmill oynayanlar var bir sürü. Bir de şöyle bir video var, koth_sawmill'den bir maç (5v5 ama competitive sonuçta), izlemek isteyebilirsiniz.

Left 4 Dead Serisine DLC - The Passing 0 not


Vana'dan gelen bilgilere göre L4D için yeni bir içerik paketi hazırlanıyor. Ne zaman çıkacağı her ne kadar belli olmasada gelen DLC hakkında az çok bilgi verilmiş durumda. Söylenenlere göre uzun süredir beklenen L4D1'deki karakterler artık -bi zahmet- L4D2'ye de geliyor. Ekip arkadaşlarım her ne kadar ROŞŞŞEL'in "be careful" repliğine takmış olsalarda şahsen Bill ile oynamayı özledim.

Gelecek DLC sırf eski karakterleri yeni oyuna getirmekle kalmayacak, aynı zamanda yeni bir campaign'i de oyuna dahil edicek. Hikayeside doğal olarak eski karakterlerin yeni oyuna gelişiyle alakalı. Bütün bunlara ek olarak oyuna yeni bir silah ve yeni bir uncommon infected ekleniyor -special infected değil ama yine bir özelliği olan infected'lardan. swampy mudmen gibi- Yeni silah tek şarjörlü (120 mermi alan) bir MG, uncommon infected'ın olayı ise öldüğünde yere health kit düşürmesiymiş. Vidyolarda eski karakterleri daha dahil etmemişler ama bütün olay zaten onların üzerine kurulu olduğu için meraklanmanıza gerek yok.


Vidyolar YouTube tabanlı olmadığından direk yapıştıramıyorum o yüzden linkleri takip ederek izleyebilirsiniz...